Dünyanın yapay zeka tarafından üretilen ilk video oyunu: OASIS

Yapay Zeka ve Oyun Dünyası

Yapay zekanın oyun dünyasına adım atması, uzun zamandır konuşulan bir konu.

Bir tarafta yapımcılar, zahmetli bir sanatsal süreç olan oyun yapımının yapay zekaya emanet edilip edilemeyeceğini sert bir şekilde tartışıyorlar.

Tartışmanın tam ortasında, şimdi OASIS adında, Minecraft’a benzeyen bir oyun ortaya çıktı. Bu oyunun farkı, tamamen yapay zeka tarafından yönetilmesi ve oyuncunun oyun oynadığı anda her şeyin anında yapay zeka tarafından üretilmesi.

Örneğin, oyuncu maden kazarken, neyle karşılaşacağına yapay zeka karar verirken, oyuncunun bulunduğu dünya da yine yapay zeka tarafından anlık olarak yaratılıyor. Oyundaki tüm animasyonlar, görseller ve diğer detaylar önceden hazırlanmış bir çalışma ile değil, yapay zekanın oluşturduğu görüntü algoritmasıyla anında hayata geçiriliyor.

Ancak burada bir sorun var, çünkü yapay zeka saniyede 60 kez görüntü oluştururken, genellikle bu görüntüleri bozabiliyor, deforme edebiliyor ve beklenen bir koyun yerine belirsiz bir beyaz küp blok çıkarabiliyor. Ve bu görüntü sürekli olarak değişiyor, dolayısıyla oyun istikrarlı bir görüntü sağlayamıyor.

Oyunun tek başarılı yanı, oynanış dinamiği. Maden mi aramak istiyorsunuz? Oyun size bunu yapma imkanı sunar. Ancak görsel olarak istikrar sağlayamadığı için, bu işlemi yaparken tuhaf görüntülere maruz kalabilirsiniz.

Diğer yandan, bu oyun hala tamamlanmış değil. Yapımcı, yapay zekayı milyonlarca saat boyunca Minecraft videolarıyla eğittiğini iddia ediyor ve gelişimin devam ettiğini söylüyor. Dolayısıyla şu anda oyunun durumu sadece bir “ön tanıtım” olarak kabul ediliyor.

Yapay zeka tarafından geliştirilen oyunlar, gerçek bir video oyunu olabilir mi?

Yapay zeka tarafından oluşturulan oyunlar, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konudur. Oyunlar aslında bir sanatsal çalışma olduğundan ve oyuncular bu sanatsal ürünün içinde eğlenmek ve keyifli zaman geçirmek isterlerse, oyun piyasası başarılı olmaktadır. Bu nedenle, sinema sektöründe olduğu gibi, tüketicilerin yapay zeka ile oluşturulan oyunlara nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

Bir süre önce İngiltere’de, tamamen yapay zeka tarafından oluşturulan bir sinema filmi sinemalarda gösterime girmişti ancak seyirciler “bu çöp içerikli filmi” izlemeyi reddederek, insanların emeğinin çalınmasına karşı çıkmışlardı. Sonunda film gösterimden kaldırılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir